Exercitiul nr. 3 – SPATIU STRUCTURAT, IERARHIE SPATIALA

In jos

Exercitiul nr. 3 – SPATIU STRUCTURAT, IERARHIE SPATIALA

Mesaj  Shine la data de Vin Feb 05, 2010 12:27 am

OBIECTUL STUDIULUI

Se propune prin tema amenajarea a unui spatiu destinat sa gazduiasca expozitii temporare de arta plastica (pictura, grafica, sculptura, ceramica, etc.), pe un teren fara denivelari, intr-o zona verde, fara constructii in imediata vecinatate. Terenul este de forma dreptunghiulara, avand laturile de 35,0m, respectiv 55,0m, la o intersectie de alei.
Exercitiul presupune amenajarea intregului teren: dalaje, plantatii, inclusiv imprejmuirea. Nu se prevad locuri de parcare.

ELEMENTE DE TEMA

Spatiul expozitional va fi conceput pe un nivel din 5 pana la 10 (minim 5, maxim 10) moduli spatiali, avand in plan forma de patrat cu latura de 4,80m (interax) care pot fi cuplati pe una sau doua directii, in functie de formula aleasa de student, alcatuind una sau mai multe grupari ce pot fi, la rigoare, articulate prin spatii acoperite de legatura suplimentare.

Acoperirea se face cu o placa de beton avand grosimea de 20cm. Inaltimea libera sub placa poate varia pana la maxim 4,60m. Placa de acoperis va fi obligatoriu orizontala, putand avea decupaje sau goluri pentru luminatoare zenitale. Se considera acoperirea in sistem terasa, perfect orizontala, studentii avand libertatea de a propune sau nu atice, in functie de solutia arhitecturala aleasa.

Modulul spatial – alcatuit din placa de acoperis si elemente verticale de sustinere a acesteia – poate fi realizat fie cu stalpi (stalpi patrati cu latura de 40cm sau rotunzi cu diametrul de 40cm), fie cu pereti portanti de 40cm grosime. Peretii portanti pot fi dispusi pe o latura, pe doua, trei sau pe toate patru laturile unui modul spatial.

Peretii de compartimentare (fara functie structurala) vor avea grosimea de 10cm (pentru inaltimi de maxim 3,0m) sau 15cm (pentru inaltimi peste 3,0m). Toate elementele utilizate vor fi liniare, fiind excluse orice elemente construite curbe.
Pardoseala va fi orizontala fara nici-un fel de denivelari sau supante. Intre nivelul interior al pardoselii si trotuar se va crea o denivelare de 15cm (echivalentul unei trepte).

Categorii de spatii – functiuni

- Zona de acces cu desk de receptie pentru o persoana (prevazut cu spatii pentru afisaj)
- Grup sanitar minimal – wc cu lavabou in cabina separata
- Depozit minimal pentru material publicitar si reviste.
- Spatii de expunere inchise si deschise (acoperite)
- Spatii de expunere descoperite


Studentii vor urmari pe langa organizarea spatiala si functionala a ansamblului, dupa un concept unitar, clar si coherent, rezolvarea iluminarii spatiilor de expunere, corelata cu solutionarea amplasarii golurilor si modul de tratare a acoperirii, implantarea modulilor spatiali in teren si relatia cu aleile adiacente prin amenajarile exterioare.
avatar
Shine
Admin

Mesaje : 54
Data de inscriere : 02/02/2010

http://arhiplus.wikiforum.ro

Sus In jos

Varianta mea

Mesaj  Shine la data de Lun Feb 08, 2010 11:25 pmavatar
Shine
Admin

Mesaje : 54
Data de inscriere : 02/02/2010

http://arhiplus.wikiforum.ro

Sus In jos

Re: Exercitiul nr. 3 – SPATIU STRUCTURAT, IERARHIE SPATIALA

Mesaj  Victor la data de Joi Feb 18, 2010 5:44 pm

in ce program sunt realizate? eu folosesc pentru 3D ArchiCad 13, iar pentru 2D AutoCad 2007.

foarte reusite!
avatar
Victor

Mesaje : 3
Data de inscriere : 18/02/2010
Varsta : 28
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Nu e chiar program 3D

Mesaj  Shine la data de Joi Feb 18, 2010 8:01 pm

Nu e program 3D, e un joc - folosesc motorul Source care il foloseste Valve la jocuri precum Half-Life 2 sau Counterstrike: Source. Folosesc creatorul de harti pentru a face cladirea si utilizez jocul pentru randarea in timp real.Planul e facut initial in autoCAD dar cel din poza e cu liner pe foaie.In general folosesc 3DsMax sau Maxon Cinema4D pentru imagini randate profesional.
avatar
Shine
Admin

Mesaje : 54
Data de inscriere : 02/02/2010

http://arhiplus.wikiforum.ro

Sus In jos

Re: Exercitiul nr. 3 – SPATIU STRUCTURAT, IERARHIE SPATIALA

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum