Expozitia "Imagini ale lumii trecatoare"

In jos

Expozitia "Imagini ale lumii trecatoare"

Mesaj  Shine la data de Dum Feb 07, 2010 1:15 am

Expozitia "Imagini ale lumii trecatoare"Expoziţia reuneşte un ansamblu de şaizeci şi trei de gravuri policrome create de Utagawa Kunisada (1786-1865), unul dintre cei mai populari maeştri gravori ai vremii sale, artist deosebit de prolific, desenator şi colorist redutabil.

Discipol al lui Utagawa Toyokuni (1769-1825), cel mai influent membru al şcolii Utagawa, Kunisada îşi consolidează încã din tinereţe o poziţie privilegiatã printre gravorii de notorietate ai epocii, abordând o varietate de teme, dar în special reprezentarea frumuseţii feminine şi a actorilor de teatru kabuki.Kunisada a avut parte de o posteritate artistică sinuoasă, determinată şi de variaţia calităţii gravurilor de-a lungul carierei sale, gravuri adeseori finalizate în colaborare cu numeroşi discipoli.

Ceea ce caracterizează opera sa este extraordinara varietate a subiectelor şi energia creatoare aproape nelimitată, întemeiată pe respectul tradiţiei. A fost colecţionat cu pasiune de către amatorii de artă occidentali, care au descoperit prin intermediul operelor sale lumea exotică a Japoniei.
Viu admirat pentru forţa desenului şi culorile vibrante, a inspirat pictori impresionişti şi postimpresionişti, care i-au copiat gravurile în picturile lor.

MUZEUL NAŢIONAL DE ARTĂ AL ROMÂNIEI


Adresa : Calea Victoriei, 49-53, 010082

Program:
Miercuri-Duminică
11.00 –19.00 (mai-septembrie)
10.00 – 18.00 (octombrie-aprilie)

Tarife:
Galeria de Artă Europeană 8 LEI
Galeria Naţională (Tezaur inclus) 10 LEI

REDUCERI pentru studenti 50% cu carnetul de student

Mai multe detalii
http://www.mnar.arts.ro/expo.php?id=181
avatar
Shine
Admin

Mesaje : 54
Data de inscriere : 02/02/2010

http://arhiplus.wikiforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum